1. 1 l wywaru (przygotowany z : 150 gram chudej piersi z kurczaka (obcinamy tłuste kawałki), pół pietruszki, pół dużej marchwi lub jedna mała, 2 gałązki natki pietruszki, sól, pieprz ziołowy do smaku)
2. 1 mały brokuł
3. jogurt naturalny łagodny Danon około 100 ml
2. 1 mały brokuł
3. jogurt naturalny łagodny Danon około 100 ml
Brokuł tniemy na kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie aż zmięknie. Wyjmujemy z gorącego wywaru pierś z kurczaka (będzie na kolację ;) ), wyjmujemy zwiędłą nać pietruszki i dodajemy 2-3 gałązki świeżej.
Brokuł odcedzamy i wrzucamy do wywaru, dodajemy jogurt naturalny. Wszystko razem blendujemy.
Dekorujemy listkami natki pietruszki.
Brokuł odcedzamy i wrzucamy do wywaru, dodajemy jogurt naturalny. Wszystko razem blendujemy.
Dekorujemy listkami natki pietruszki.
Smacznego :)
A co możemy zrobić z piersi kurczaka? sałatkę ;)
1. średni ogórek wężowy lub 2 ogórki gruntowe
2. pół papryki
3. 3-4 liście sałaty
4. średni pomidor
5. 150 g ugotowanej chudej piersi kurczaka
6. sól, pieprz ziołowy
2. pół papryki
3. 3-4 liście sałaty
4. średni pomidor
5. 150 g ugotowanej chudej piersi kurczaka
6. sól, pieprz ziołowy
Kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na suchej patelni by się lekko zarumienił po bokach (można dodać łyżeczkę oliwy z oliwek do smaku). Ogórka kroimy w talarki, liście salaty rwiemy na kawałeczki, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, a pomidora kroimy w ćwiartki. Mieszamy wszystkie warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Na wierzchu posypujemy wszystko kawałkami piersi kurczaka.
Smacznego :)
AJ.
Smacznego :)
AJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz